Eiken planken vloeren - Echtparket

Eiken planken vloer

Een eiken vloer bestaande uit rechte planken, past in ieder type woning. Bij Echtparket leggen we rechte planken vloeren over het algemeen met lamelparket en zijn er verschillende breedtes, kwaliteitssorteringen en kleuren mogelijk. Ook heb je een keuze in de dikte van de toplaag van de eiken planken. Planken vloeren zijn over het algemeen goedkoper dan onze andere eiken vloeren, maar zeker niet minder mooi.

Samengestelde vloerdelen

Wij kiezen bij Echtparket bewust voor het aanbieden van samengestelde vloerdelen ten opzichte van massief eiken vloerdelen. Eiken is een natuurproduct wat reageert op veranderingen in temperatuur en luchtvochtigheid. Hierdoor is een planken vloer, bestaande uit brede lange delen van massief eiken, gevoelig voor werking in het hout. Bij wisselingen in temperatuur en luchtvochtigheid ontstaan er bij dit soort vloeren snel krimpnaden of kan het hout gaan schotelen. Bij samengestelde vloerdelen is de werking, door de opbouw van een eiken toplaag op een onderlaag van kruislings verlijmd multiplex, beperkt tot het absolute minimum. Samengestelde planken hebben de prachtige uitstraling van eiken zónder nadelen. Verder kun je kiezen uit een toplaag van 3, 4 of 6mm dik eiken. Net als planken van massief eiken kunnen samengestelde vloerdelen meerdere malen opnieuw geschuurd en afgewerkt worden. De dikte van de eiken toplaag bepaalt hoe vaak de vloer opgeschuurd kan worden en bepaalt dus de levensduur van de eiken vloer.

rechte planken Looijerstraat hero 3 portrait Echtparket eiken vloeren rechte planken badkamer artofliving eiken vloerenpagina Echtparket eiken vloeren

Afmetingen en kleuren

Al onze eiken planken zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes, kwaliteitssorteringen, bewerkingen en kleuren. Je bepaalt zelf de kleur, die tegelijkertijd de uitstraling van je vloer beïnvloed. Wij werken de vloer af naar je persoonlijke smaak en kunnen je hier in uiteraard adviseren.

rechte planken Echtparket eiken vloeren 1 Echtparket eiken vloeren plankenvloer hero

Offerte

Weet je al naar welke planken vloer je op zoek bent? Dan kunnen we direct een offerte voor je maken en deze ontvang je binnen 1 werkdag.

Offerteaanvraag
rechte planken echtparket eiken vloeren p4

Advies

Bij Echtparket adviseren we bij het maken van de keuze van de vloer. Door onze kennis, ervaring en het stellen van de juiste vragen, maken we een voorstel voor de vloer die bij de woning past, met goede begeleiding tijdens de montage van de vloer. Of het nou gaat om een nieuwe of bestaande woning of een restauratie van een bestaande vloer, wij kunnen altijd vrijblijvend een offerte opmaken.

Adviesgesprek