Eiken vloeren - Echtparket

Onze eiken vloeren

Onze eiken vloeren

Echtparket eiken vloeren visgraat Echtparket eiken vloeren pagina 1

Onze eiken vloeren

Wij bieden eiken vloeren in verschillende soorten en maten, voor alle verschillende oppervlakten met massieve planken of lamelparket. Onze specialiteiten zijn visgraat vloeren, rechte planken en Hongaarse punt. Er kan voor elke vloer ook gekozen worden uit:

  • kleuren (olie of lak)
  • kwaliteitssortering eiken
  • met knoesten of zonder knoesten
  • verouderd of niet verouderd
  • gerookt of niet gerookt
  • geschikt voor vloerverwarming of zonder
  • op verschillende ondergronden mogelijk
  • massieve planken of lamelparket
Offerteaanvraag

Massieve planken

Bij het gebruik van massieve planken wordt het eiken parket op de traditionele manier gelegd. We gebruiken hiervoor massieve eiken planken, van 6 mm of 9 mm dik, die worden verlijmd en kops vernageld op een ondervloer. Deze planken zijn ook uitermate geschikt om je vloer een speciale look & feel te geven, zoals roken of kant verouderen. Deze vloeren kunnen minimaal drie keer opgeschuurd worden indien nodig en zo heb je een leven lang plezier van de eiken vloer.

Lamelparket

Bij het gebruik van lamelparket wordt de eiken vloer gelegd met planken bestaande uit een multiplex onderlaag met een 3 of 4 mm eiken toplaag. Deze vloer kan rechtstreeks verlijmd worden op de bouwvloer en is uitermate geschikt voor vloeren mét en (of) zonder vloerverwarming. Door de lage warmteweerstand verbruik je minder energie. Deze vloeren kunnen eveneens minimaal twee keer (3mm) of 3 keer (4mm) opgeschuurd worden.

Echtparket visgraat eiken vloer Echtparket visgraat eiken vloeren pagina 2

Visgraat vloer

Een visgraat vloer is een eiken vloer, gelegd in een klassiek visgraat patroon. Een visgraat vloer kan variëren in grootte, van klein, middel tot groot. De kleur van de vloer kun je zelf bepalen en de kleur bepaalt tevens de uitstraling van de visgraat vloer: klassiek of modern. Bij Echtparket zijn we een van de weinigen in Nederland waarbij je de kleur van de vloer pas hoeft te bepalen tijdens het leggen van de eiken parket vloer.

Meer over visgraat
rechte planken Looijerstraat hero 3 Echtparket eiken vloeren Echtparket eiken vloeren rechte planken badkamer artofliving

Planken vloer

Een eiken vloer bestaande uit rechte planken, past in ieder type woning. Bij Echtparket leggen we rechte planken vloeren over het algemeen met lamelparket en zijn er verschillende breedtes, kwaliteitssorteringen en kleuren mogelijk. Ook heb je een keuze in de dikte van de toplaag van de eiken planken. Planken vloeren zijn over het algemeen goedkoper dan onze andere eiken vloeren, maar zeker niet minder mooi.

Meer over planken vloeren
hongaarse punt woonkamer foto1 Echtparket eiken vloeren Echtparket eiken vloeren hongaarse punt keuken keizersgracht

Hongaarse punt

Een eiken vloer gelegd in een Hongaarse punt is een patroon met een scherp afgesneden punt. De planken van deze vloer worden in een hoek van 45-60 graden gelegd en zo ontstaat er een schuin uiteinde: de Hongaarse punt. Deze elegante vloer past in zowel een klassieke of moderne woning. Bij Echtparket leggen we Hongaarse punt vloeren over het algemeen met lamelparket en massief parket en zijn er meerdere formaten mogelijk.

Meer over Hongaarse punt
blokpatroon overigepatroonvloeren Echtparket eiken vloeren blokpatroon overige patroonvloeren Echtparket eiken vloeren

Diverse patroonvloeren

Bij Echtparket hebben we ook ervaring met andere type patroonvloeren. Denk aan: een Weens Kruis, een Weense Punt, een Blokpatroon of Versailles.

Interesse in een specifiek patroon? Wij denken graag met je mee.

Contact

Vloerverwarming

De meeste parketvloeren gaan uitstekend samen met vloerverwarming, vloerkoeling en ook met warmte-win installaties. Hier lees je alles over de talloze mogelijkheden. En we geven je tips en adviezen voor jarenlang plezier. Uiteraard kunnen wij maatwerk advies geven gericht op jouw specifieke situatie. Voor meer informatie over vloerwarming klik hier. 

rechte planken Echtparket eiken vloeren 5 Echtparket eiken vloerenpagina prijzen

Prijzen

Een eiken vloer van Echtparket gaat een leven lang mee en is een goede investering in je woning. Onze vloeren kunnen meermaals opgeschuurd worden, afgewerkt worden in een kleur naar keuze, en creëren een meerwaarde bij de verkoop van de woning. Onze rechte planken beginnen vanaf €94,95 per m2, onze eiken visgraat vanaf €139,95 per m2 en Hongaarse punt v.a. €149,95 per m2 inclusief montage en afwerking.
Wij maken graag een offerte op maat.

Contact